Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 27 November 2017

IKEA TEBRAU CITY

Assalamualaikum and anyeonghaseyo beautiful people...

2017 adalah tahun ketiga saya bertapak di negeri Harimau Selatan ..

Untuk warga Johor pasti nya teruja dengan pembukaan IKEA yang memang dah lama sangat di nanti.

Ikea Johor sudah mulai beroperasi pada 16hb November yang lalu..

Of course lah 1st day IKEA tu memang saya tidak pergi ...

Saya tak suka bersesak-sesak sebab memang dah tau dah kalau awal-awal memang orang bersusun.

Hari ni lepas agak seminggu lebih baru lah saya menjejakkan kaki ke sana ..

Sebenar nya kalau ikut kan tu dah banyak kali jugak saya lalu lalang kat area Ikea tu sebab sana kan ada AEON Tebrau City yang memang tempat shopping favourite kiter sangat-sangat.

Tapi sebab tak mau bersesak memang kita tak pergi pun.....


Sampai saja kat depan IKEA kereta pun memang penuh , ada yang sampai park kat luar ..

Kiter macam biasa memang tak kuasa nak berjalan jauh, terus je gamble masuk cari parking kat dalam , lagi okay lah kot

Ternyata memang parking kat dalam tu masih banyak lagi dan untuk makluman semua parking kat IKEA sekarang ni masih FREE.

Iolls tak sure free tu sampai  bila kan tapi sekarang ni memang free lah so enjoy ...

Saya ingat kan pergi time kerja tu orang tak ramai tapi malang sekali memang tekaan saya salah..

Nak makan meatball punya pasal sejam jugak lah saya beratur tadi ...


Sebahagian makanan hasil saya beratur selama sejam .. 

Dah lama kot tak makan meatball ikea ni kan tapi sayang nya si dia tak suka.. maybe sebab meatball tu tak pedas dan sos dia pulak rasa macam tu kan..

So next time kalau pergi lagi kita order ayam je lah kan untuk awak....

Yang pasta tu pulak memang tak habes makan sebab nya memang sebelum ni pn iolls memang tak suka la pasta tu tapi sebab dah lama tak makan so iolls lupa .... jadilah habuan tong sampah hadoiii ..

Nak tapau tak leh pasal tak dak bawak bekas makanan langsung 

Tapi hakak memang suker sangat soft drink dia yang memang rare sangat , kalau tak salah ada 4 ke 5 jenis tak ingat dah !

Tak banyak jugak photo yang sempat saya snap sebenar nya sebab nya masa tu bateri phone pun dah teruk sangat dah , lagi pulak tengok muka cik abg kita yang sangat sarcastic tu buat kiter tak jadi nak ambil gambar pun..

Tapi terima kasih gak kat dia sebab sudi gak bawak kita mai sini walaupon dia tak rela sangat pun.

Barang-barang IKEA macam biasalah kan , tak pernah tak cantik dan tak pernah tak murah ...

Memang mata ni rambang gak lah tapi sebab tujuan mai pun nak makan dan cuci mata so memang tak beli apa apa pun.

Takut gak kan ramai orang kat cashier tu nanti kena beratur lagi tak tau pukul berapa nak boleh balik.

Tadi tu pun dari pukul 3.30 sampai ke pukul 6.15 gak lah main kat sana .. tak dak lah lama sangat kan. sebab orang memang kalau pergi IKEA tak lama tu kira tak sah.


Pinggan dan mangkuk ni murah gila kot walaupon nipis sikit kan janji IKEA kan ,......

Tapi tak beli pun sob sob sob sebab tak gaji lagi takut en suami marah +_+

Nanti lah next time kalau pergi lagi baru beliiii ^_^



Encik abang kiter ni memang tak suka ambil gambar so macam ni lah jadi nya kan...

Wajib ambil gambar since ni kan 1st time datang bersama dengan dia .. ^_^



Okay itu lah kisah buat kali ni untuk tatapan kalian semua ...

Sehingga bertemu di lain waktu ......

Cau cin cau

P.s : Paradigm Mall JB pun akan dibuka pada esok hari ............. yahooooo!!

Thursday, 1 June 2017

BEKERJA TENGAH PANAS DI BULAN PUASA

Assalamualaikum.................

Anyeonghaseyo beautiful people and fellow friend ...

Dah Ramadhan ke 6 alhamdulillah masih lagi bertahan ....

Start ja bulan puasa , tiba-tiba tempat kerja yang suam-suam kuku tiba-tiba aktif kembali...


That day pagi pagi tu muka still ceria lah siap pakai inner neck kau.

Terlupa plak aku nak pi berjemur tengah panas ..

Lepas tu baru lah reti best ke tak best tu dok melilit tudung sakan 


Bila mai masa tengah hari tengok lah habes keremot tudung aku nehhh..

Hangat tu tak tau nak cerita lah kalau boleh minum air tu memang heaven lah...

Tapi kami still bertahan lagi demi sayang kat puasa ...

Memang kalao ada kolah air aku dh terjun ke dalam berenang kat sana.


Masa ni pukul 12 tengah hari memang matahari pun terpacak atas kepala dah ...

Bayang kan lah kami berjalan nak dekat separuh km gak la .... 



Las-las hakak tak mampu lagi terus terduduk dan berteduh di bawah pokok  dan tengok saja.

Hakak tak mampu bertahan lagi macam nak pengsan rasa nya.


Las-las tu give up dah terus je berjalan balik ke kereta then balik ofis ...

Pastu mandi dan solat untuk mendapatkan kesegaran kembali...



Ceria sikit wajah ku selepas mandi hahaha......

Tapi hari tersebut memang penat sesangat walau pun hakak tersenyum....


Las-las malam tu balik berbuka minum air je tak makan ...

Dalam pukul 10 malam tu baru lah makan sebab terlalu dahaga seharian berbumbung kan langit ,,

Esok kena hadap lagi benda nii , semoga sentiasa tabah ...

Bye!

Sunday, 28 May 2017

1ST DAY OF RAMADHAN 2017

Assalamualaikum....

Anyeonghaseyo beautiful people and fellows friend ....

Yesterday 1st day of Ramadhan memang penat gila lah sebab berjalan tengah panas pastu marah plak kat budak kerja sebab tak dengar kata , eh belagak bos lak haha..



Sememang nya kalau bekerja tengah panas macam ni darah pun naik tak menentu ...

Balik je dari site terus pengsan tak ingat dunia ..

Pastu balik rumah je terus pergi mandi nak segarkan diri dan tunggu masa nak gi bazar,



1st day of Ramadhan , berbuka dengan nasi kerabu dan air cendol..

Semua nya jasa membeli di bazar Ramadhan yang terletak di Taman Sri Pulai.

Semalam tu dah round 3 bazar Ramadhan dan yang paling banyak makanan tu kat Taman Sri Pulai je .
Petang ni nak menjengah ke sana lagi dan tak sure nak beli apa ...

Okay  bye for now ^_^
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart